Резиденция "Добър Юнак" е проект за луксозен дом от градски тип, вдъхновен от естетиката на ренесанса и барока, създаден да отговори на всички изисквания за съвременен комфорт.

Тази луксозна къща с класически дизайн ще бъде построена в топ-центъра на София, в долната част на елитния квартал Лозенец, на тихата уличка "Добър Юнак", в непосредствена близост до хотел Хилтън, НДК, City Center Sofia, както и до метрото. Резиденцията е заобиколена от спокойствието на тих квартал в абсолютния център на столицата - съчетание, на което могат да отговорят малко нови постройки в днешно време.

Основни параметри на резиденция "Добър Юнак"

- Нова къща на 4 нива
- РЗП: 611.90 кв.м.
- Парцел: 182 кв.м.
- Локация: Долната част на квартал Лозенец, ул. Добър Юнак, до хотел Хилтън (150 м), до НДК (200 м), до City Center Sofia (300 м)
- Време за построяване и довършване на къщата: 6-8 месеца

Строителството е планирано да стартира, след като бъде намерен купувач и с него бъде подписан предварителен договор, съобщиха от Лукс Имоти - агенцията, предлагаща имота у нас. Това е предвидено да бъде така, за да може проектът да бъде индивидуализиран според желанията на бъдещия собственик, като всякакви изменения по отделни части от сегашния проект са напълно възможни.

Резиденция "Добър Юнак" е решена на 4 основни нива със сутерен и зимна градина на покрива. Зоните на обитаване са разделени на отделни етажи, осигуряващи относителното им сепариране. Композиционният център на екстериор и интериор са просторна дневна и трапезария, радващи се на прекрасна гледка от голям френски прозорец. Едно от уникалните неща в къщата е разположената на последния етаж прекрасна зимна градина, проектирана така, че да бъде огряна от максимално количество светлина.

На партера е разположено представително фоайе, което изискано да посрещне гостите на дома. Билярдната зала и кабинетът, разположени на втория етаж, допринасят за приятната атмосфера. С цел да се осигури ненарушено спокойствие и комфорт, третият етаж е зает само от спални помещения. Там са разположени 3 спални със самостоятелни бани.

Класата на сградата се допълва и от наличието на винарна и рекреативна зона. В сутерена са разположени сауна със зона за почивка и фитнес. За удобството на обитателите е проектиран асансьор, който свързва всички нива от сутерена до покривната тераса.

Височината на етажите е 2.85 м. конструктивно, а дневната и трапезарията са с височина 3.25 м.

Във фасадно отношение Резиденция "Добър Юнак" следва най-добрите европейски примери, стройните правила и класическите форми на Ренесанса, съчетани с орнаментите на Барока. Сградата е развита във вертикала и степенуването на помещенията се изразява и в екстериор. Орнаментите следват същата посока и градират във височина. Подборът на цветове е целял изисканост и подчертаване на отделните детайли.

Сградата притежава стил, висока класа и свой собствен характер. Тя осигурява всичко необходимо за луксозното обитаване в абсолютния център на нашата европейска столица.

Със своето уникално местоположение, едновременно в сърцето на София, на метри от хотел "Хилтън" и НДК и същевременно на малка, тиха и спокойна улица, която ни връща поне 50 години назад в историята на София, Резиденция "Добър Юнак" е едно уникално предложение без аналог на пазара. Независимо дали ще бъде използвано от Вас и Вашето семейство за постоянно обитаване, за сезонно ползване, за отдаване под наем, това е рядка възможност да направите разумна инвестиция в чудесен имот с непреходна стойност, която трайно ще расте в бъдещето.