Световната столица на хазарта Лас Вегас винаги е привличала голям брой туристи, най-големите и известни комарджии или просто търсачи на силни усещания с много пари.

Въпреки че по-голямата част от хората посещават града само за няколко дни, все повече са тези, които предпочитат да останат да живеят там. През последните две-три десетилетия жителите на малкото пустинно градче са се увеличили многократно и в момента постоянното население надминава 1 млн. души.

Кредитната криза успя да понижи цените и продажбите на пазара на недвижими имоти в града, но едва ли някои си е мислел, че това ще продължи дълго време.

Много от най-известните актьори, спортисти, бизнесмени и други богаташи купуват супер луксозни имоти, като някои от тях са разположени в близост до централната част на града, където са най-големите казина и хотели в света.

Повечето от тези имоти се намират в новопостроените жилищни комплекси, които непрекъснато се увеличават и отдалечават от старата централна част на известния в цял свят град.

Средната площ на тези имоти започва от 500 и достига до 6 000 кв. м за най-големите, които разполагат със собствени озеленени паркове, гради и басейни, което те кара напълно да забравиш, че всъщност се намираш насред пустинята.

Повечето къщи са обзаведени от дизайнери по поръчка на известната и задължително много богата личност, която ще я обитава.

Цените на тази имоти започват от 700-800 хил. долара и могат да достигнат до 10 млн., сочат данни от агенции и брокери на недвижими имоти в региона.

И все пак това е Лас Вегас и тук всичко е възможно и най-вече позволено - стига да можеш да си платиш.