Малко британци застраховат ваканцинните си имоти

571
Малко британци застраховат ваканцинните си имоти

Голяма част от купувачите на ваканционни имоти от Великобритания много рядко ги застраховат, става ясно от доклад на Асоциацията на британските застрахователи (ABI), пише aboutproperty.co.uk.

Това е абсолютно поемане и излагане на един риск, които не е нужен на никой, смятат агентите от асоциацията. И въпреки това,официалните данни сочат, че едва един от всеки десет собственика на някакъв ваканционен имот го е застраховал.

Според експертите, застраховката на вилния или друг вид ваканционен имот до голяма степен зависи от това колко дълго той стой празен.

Различни проучвания на агенции и статистически фирми показват, че 52% от ваканционните имоти остават празни поне един път през месеца. Според други данни пък, британците държат във вторите си домове имущество са около 15 до 20 хил. паунда.

Ако имате все пак намерение да застраховате ваканционния си имот и искате разходите за това да са по-малки, можете да следвате няколко съвета.

Не дръжте много вещи в жилището, а само най-необходимото за една приятна ваканция - скъпите вещи едва ли ще са ви нужни, а и те привличат крадците.

В нашата страна да говорим за застраховане на жилището си е все едно да решим да го подаряваме на някого. Просто почти сигурно е, че това няма да се случи, а ако стане, значи всички съседи ще си помислят, че крием вътре цялото национално богатство.

Българските граждани много рядко застраховат нещо, но все пак, ако се случи, то има голяма вероятност да е жилището им. Не е въпрос толкова на пари, колкото на култура.

По време на светлото комунистическо минало кой би си помислил, че някой ще иска да те ограбва – та нали всички са равни и имат по-равно. С идването на демокрацията обаче не само зачестиха обирите, а и като че ли почти всеки реши, че може да си прави каквото иска.

И все пак българите продължават да не застраховат жилищата си, а за имотите на село или някоя вила и дума да не става. Е, може би все пак причините са в липсата на пари, а то кое ли не е въпрос на пари...

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg