Една от водещите ирландски инвестиционни компании в сферата на недвижимите имоти - Parker Green International, търси нови възможности за инвестиция в Малта, пише PropertyWire.

Малката островна страна е част от международния план на строителната компания за разширяване на дейността. Той предвижда изследването на развиващи се имотни пазари по света в условията на глобално икономическо забавяне.

Новото ръководство на Parker Green ще има срещи тази седмица с различни агенции за недвижими имоти в столицата на страната – Валета. На тях се предвижда да бъдат обсъдени всички възможности, които Малта предоставя за инвестиции в сектора.

Компанията в момента развива дейност в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Съединените щати, Великобритания и Ирландия, но кризата в сектора налага стартирането на дейност и на други пазари.

Малта привлича вниманието и на други големи международни компании, развиващи дейност в сектора на недвижимите имоти. Една от причините е доброто й географско положение - в близост до бреговете на Африка, както и до тези на остров Сицилия.

Освен това страната, макар и малка, има много добра бизнес и търговска репутация в международен мащаб.

Това е един от основните критерии, които ирландската строителната компания търси. Според тях Малта е перфектната локация за нова вълна инвестиции и в скоро време и други компании ще го осъзнаят.

Икономическият ръст на страната е също много стабилен, като Малта се нарежда сред първите 20 държави, поддържащи постоянен икономически растеж.