Мартинса-Фадеса ще участва на търговското изложение Експо Реал в Мюнхен, чието откриване ще се състои в понеделник, 6 октомври. Това е третото участие на фирмата на това изложение, където тя ще представи някои от най-отличителните си проекти в Централна и Източна Европа.

Участието на Мартинса-Фадеса като изложител на Експо Реал – едно от най- профилираните средища на пазара на недвижими имоти - е част от нормалната дейност на международните клонове, които не са засегнати от доброволната оздравителна процедура в управлението на структурата в Испания.

На Експо Реал компанията ще представи широка гама от проекти и комплекси на международните си клонове - в България, Унгария, Полша, Чехия и Румъния. По-добри перспективи на международния пазар за недвижими имоти в днешно време се предлагат именно от пазарите в Централна и Източна Европа.

Към днешна дата дейността на Мартинса-Фадеса в България е фокусирана върху продажбите на жилищата от стратегическия проект Модера Резиденс, разположен в столицата, който включва 335 апартамента и 7500 кв. м търговски площи.

Унгарската структура на фирмата съвсем наскоро продаде при много изгодни условия жилищния проект Данубио Парк (Danubio Park) и продължава да бъде собственик на хотелската част от проекта. Пак в Унгария, Мартинса-Фадеса стартира продажбите в Ривера Парк-Шиофок (Rivera Park-Siofok), на езерото Балатон, както и притежава стратегически парцели в Чепел.

От 2005 г. Мартинса-Фадеса поддържа блестящо партньорство с Полнорд Инвестмънтс в Полша и сега комерсиализира три важни жилищни проекта, сред които са Осиедле Инова (Osiedle Innova) във Вроцлав и Остоя Виланов (Ostoja Wilanóv) във Виланов, Варшава.

В Чехия фирмата ще изгради Резиденс Флорида (Rezidence Florida), жилищен комплекс, разположен в предградията на Прага, в Кветнице, който е с площ от 31 563 м2 и чиито продажби ще стартират през 2009 г.

В Румъния фирмата развива най-важния проект, обновяващ градската среда, който някога е бил реализиран в Букурещ. Градчето Бонайре (Bonaire) включва комплекс от 7600 жилища, офис сгради, образователни и медицински центрове, зелени зони, спортни съоръжения и удобства за свободното време. Нещо повече, в Румъния фирмата ще реализира три други жилищни проекта в Бакау и ще открие търговски офис на мястото на проекта през следващата година.

Снимка: проект Модера Резиденс, София