Преуспелият американския плувец Майкъл Фелпс, спечелил 5 олимпийски златни медала в Пекин и 6 - в Атина, може само да се наслаждава на успехите си .

Той обаче не се задоволява само с това. Феноменалния плувец наричан “балтиморски куршум“ е решил да инвестира новото си богатство в жилищни и търговски имоти.

Фелпс получи чек за 1 млн. долара от Speedo, чиито дрехи рекламира, а в бъдеще може да получи между 50 и 100 млн. долара от реклами.

Неговият личен финансов съветник го посъветва да инвестира част от финансовото си състояние в имоти, като част от по-мащабен инвестиционен план, изготвен от съветника му.

Сегашното положение на пазара в САЩ е много подходящо за инвестиция и закупуване на имоти, предвид ниските цени и очакванията за бъдещи повишения, смята съветникът на Фелпс.

Спортистът купи и суперлуксозен апартамент за 1.7 млн. долара в родния си Балтимор. Жилището е разположено на бреговата ивица, разполага с джакузи и естествено плувен басейн,огромна тераса на покрива, кино- и гимнастически салон.

Плувецът инвестират и в други видове имоти в Балтимор- плувен клуб и ледена пързалка за зимния сезон. Заедно със своя треньор Боу Боумън, той иска да превърне двата имота в елитни олимпийски тренировъчни спортни съоръжения.

Фелпс реше да закупи жилище в своя роден град, след като се е разочаровал от напрегнатия и изпълнен с ежедневен стрес живот в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Покупката му е доста изгодна, въпреки че той официално отрича през местните медии.

Според данните, предоставени от местните агенции за недвижими имоти, средните цени на жилищата в Балтимор са се понижили с над 5% в последните е години.