Най-популярната верига заведения за бързо хранене в света McDonald’s е наела около 700 нови работници в своите представителства в Румъния от началото на годината, пише Business Standard.

Американската компания има намерение да наеме още 250-300 души за да успее да покрие нуждите си от нови служители в новооткритите ресторанти в Букурещ и разположените в източната част на страната градове Яси и Суцеава.

Плановете на McDonald’s са през следващата 2009 г. персонала в Румъния да достигне 5 500 души, става ясно още от съобщението на компанията.

Всъщност всички сводни позиции в ресторантите на американската верига по света се попълват от работници без специфични умения, докато изискването за наемане на ръководните постове е наличие на необходимия стаж.

Повечето работници започват от най-ниските позиции и след около 2 до 4 месеца, в зависимост от това как се справят с работата, получават повишение, като заплатата нараства с по 20%.

По-голямата част от заемащите управленски позиции в екипа на McDonald’s имат висше образование и техните възнаграждения се определят индивидуално.

Според данните, предоставени от компанията, заплатите на всички работниците на McDonald’s ще се увеличат средно с около 20% от следващата година.