Една от най-големите американски строително-инвестиционни компании - Mega Company обяви намерението си да инвестира около 130 млн. евро за настоящата 2008 г. в различни проекти в Румъния, съобщава румънският сайт standard.ro.

Приблизително 80 млн. евро от сумата са предназначени за построяването на няколко аутлета , разположени на главния магистрален път, свързващ столицата Букурещ с град Прахова .

Според инвеститорите годишните продажби ще достигнат 45 млн. евро само през първата година след откриването им.

Останалата част от парите е предназначена за построяването на супер модерен завод за преработка на отпадъци. Заводът ще бъде разположен в покрайнините на столицата Букурещ, като строежът ще се извърши на два етапа.

Компанията също така планира да закупи и два терена около Букурещ, с цел построяването на аутлети, но засега не се издава точното местоположение.

В последните няколко години, много от най-големите компании в световен мащаб инвестираха в построяването на големи търговски центрове на територията на северната ни съседка.

В град Тимишуара беше изграден най-големият търговски център (Shopping Mall) в Европа, като към града се насочват все по-големи чуждестранни инвестиции.