Базираната във Великобритания Millennium & Copthorne Hotels, която управлява около 110 хотела и други обществени сгради в 18 страни по целия свят, заяви намеренията си да отвори хотели в Индия, съобщава Bloomberg.

Хотели, които ще се намират в индийските градове Шенай и Бангалор, ще бъдат първата инвестиция, която Millennium & Copthorne Hotels прави във втората по брой на население държава в света.

В реализирането на проектите в Индия, британската компания ще има няколко партньора. Това са строителната компания Rakindo Developers и базираната в град Шенай - Trimex Group.

Според изявленията, направени от компанията в Сингапур, общата стойност на рискованата инвестицията за построяването на двата хотела възлиза на 100 млн. долара.

Изпълнителен директор на компанията е Ричард Хартман, който преди това заемаше същия пост в друга голяма европейска верига хотели – InterContinental. Именно той ще контролира разширението на компанията на новите международни пазари.

Благодарение на високия темп на икономически растеж, който Индия постига в последните години, все повече инвеститори от цял свят имат желание да наливат пари в страната. Освен това все повече се разширяват и секторите в които чуждестранните инвеститори желаят да влагат стоите пари.

Според официалните данни 53% от Millennium & Copthorne се държат от най-голямата компания за недвижими имоти в Сингапур - City Developments.