Минимален спад на строителната продукция

522
Минимален спад на строителната продукция

По предварителни данни на НСИ през юни 2011 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.5% под нивото от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 2.6% на строителната продукция през юни 2011 г. в сравнение със същия месец на 2010 г.

През юни 2011 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището на предходния месец, като продукцията от строителство на сгради няма промяна в сравнение с месец май, а при гражданското/инженерното строителство се наблюдава намаление от 1.3%.

На годишна база намалението на строителната продукция през юни 2011 г. се определя предимно от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където спадът е 21.5%, изчислен от календарно изгладени данни, а в сградното строителство намалението е 4.4%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg