Британската компания "Милър дивелъпмънтс" /Miller Developments/ откупи новия търговски център "Мол Варна" за 102 милиона лири от инвеститора "Интерсервиз Узунови", съобщи днес вестник "Таймс", цитиран от БТА.

Варненският мол е най-големият търговски център в портфолиото от имоти, притежавани от компанията, посочва вестникът.

В "Мол Варна", който бе открит през юни, има 150 магазина, множество развлекателни обекти, кино с няколко зали, ресторанти и зала за боулинг, пише "Таймс".

"Инвестициите в Мол Варна са елемент от стратегията на групата да разширява присъствието си в Европа. Въпреки сегашния икономически климат ние очакваме пазарът на дребно в България да продължи да расте, което превръща този първокласен обект в много привлекателна възможност за инвестиции", заявил за вестника Кит Милър, главен изпълнителен директор на Милър дивелъпмънтс".

Финансирането на сделката е осигурено от австрийската "Райфайзенбанк", се казва в официалното съобщение на компанията, разпространено от вестник "Таймс".

Нека да припомним, че сделката е поредната в сегмента на търговските центрове, след като Equest Balkan Properties, който инвестира в търговски площи, магазини за търговия на дребно и индустриални имоти в Югоизточна Европа, продаде City Center Sofia Mall, с обща площ от 22 910 кв. м, на Heitman European Property Partners III за 101.5 млн. евро, съобщават от компанията.

В началото на октомври стана ясно, че рреговори се водят и от немската компания Degi Deutsche Gesellschaft за придобиване на едноличен контрол върху българската компания „М.О. София” АД, която е оператор на Mall of Sofia.