Строителни руски специалисти от Москва са взели единодушно решение да поканят турски архитекти и строителни инженери да помагат при изграждането на спортните съоръжения за предстоящата олимпиада в Сочи, пише електронното издание regnum.ru.

Обявяването на това решение беше направено лично от руския министър на транспорта Игор Левитин на среща с неговия турски колега Бинали Ялдирим.

Левитин посочи, че участието на Турция в развитието на проектите за различните спортни съоръжения ще бъде много благотворно и за двете страни. Освен това, турската страна е готова и да достави редица от необходимите строителни материали на доста приемливи цени.

На срещата между двамата министри бяха обсъдени и подробности около самите проекти за олимпиадата. Единодушно беше решението за разширяване на сътрудничество в сферата на въздухоплаването между Русия и Турция.

В последните няколко години все по-активно се обсъжда идеята за прокарване на директна железопътна линия между Турция и Русия, както и разширяване на сътрудничеството между пристанищните комплекси, разположени по бреговете на Черно море.

В последните няколко години икономическото сътрудничество между Русия и Турция започна да става все по-тясно.