Компанията Multi Turkmall обяви на официална церемония отварянето на нов търговски и развлекателен комплекс, носещ името Forum Çamlik в град Денизли. Комплексът Forum Çamlik е третият, който компанията отваря за последните 14 месеца, съобщава Europe-re.com.

На официалната церемония по откриването присъстваха редица важни личности в културния и политически живот в Турция. Лично министърът на културата и туризма на югоизточната ни съседка Ертугрул Гунай и кметът на Денизли отриха церемонията.

Град Денизли е един от най-динамично развиващите се в последните няколко години. Градът е един от най-големите икономически, културни и туристически центрова в областта Аеджеан.

Forum Çamlik предлага на своите клиенти и наематели обща застроена площ от 34 хил. кв. м, които ще включват разполагането на повече от 125 магазина на всички големи марки в света. Освен това в комплекса ще бъдат разположени и няколко ресторанта с различни национални кухни, кафенета и огромно кино.

Във всички обществени пространства ще бъдат разположени множество растения, като е осигурен и свободният достъп на трудно подвижни хора. Прилежащият паркинг към комплекса ще бъде с капацитет 1 000 паркоместа.

Очакванията на инвеститорите са новият център да създаде повече от 1 500 нови работни места, както и да привлече повече от 7 млн. посетители през следващата година.

Снимка:ALI HAIDER/ БГНЕС