На 16 септември ще се проведе форумът Colliers Day

487
На 16 септември ще се проведе форумът Colliers Day

За втора поредна година организирания форум Colliers Day има за цел да фокусира вниманието на обществеността върху значими теми – модерната градска среда и нейното осмисляне, социалните пространства, съвременните тенденции на изграждане и планиране, екологичното и устойчиво развитие.

Над 250 професионалисти от сферата на недвижимите имоти, както и представители на водещи български и международни компании, на държавната и местните администрации ще участват в събитието. Медиен партньор е вестник „Строителство Градът”.

Специалната презентация ще бъде направена от Дейвид Сим, старши консултант във водещата консултантска компания за урбанистичен дизайн Gehl Architects от Дания.

Дейвид Сим е изследовател и архитект, участвал в множество международни проекти за развитие на градоустройството – урбанистични решения за бързо-развиващи се икономики. От години активно се включва в процеси на планиране и изграждане на градовете.

Негови проекти, фокусирани върху урбанистичния дизайн, са приложени при изграждането на нови градски жилищни зони в целия свят, включително в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Ирландия и Шотландия. Дейвид Сим е убеден, че успешните градове инвестират в публични пространства и че отправната точка на архитектите трябва да бъдат хората и техните сетива.

Градът е най-впечатляващия съвременен феномен. Според статистически данни със 180 хиляди души се увеличава населението на градовете в света всеки ден. През тази година повече от половината от населението живее в градове, като се очаква през 2050 година градското население да достигне 75 %.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...