Приключи заявяването на участие в предстоящото изложение за недвижими имоти на Балканите. Ще бъдат представени всички сегменти от пазара на недвижими имоти. 100% от площите на изложението са заети, като интересът от страната е завишен, съобщиха организаторите.

За пореден път изложението ще се проведе в Интер Експо Център в София на 10 – 12 октомври. На форума който най-адекватно представя пазара в отделните му сегменти, ще присъстват над 130 изложители с проекти или оферти и услуги от страната и чужбина. В синхрон с изложението, в рамките на “Седмица на недвижимите имоти в София”, предстои да се проведе и конференцията BalREc – Bulgaria на тема “Състояние и перспективи пред пазара на недвижими имоти в България – 2008 -2010”.

За пореден път организаторите на двете събития регистрират завишен интерес към темата и към сектора предвид обстановката, предопределена от международната кредитна криза. Темата дали България ще бъде подмината от стегнацията пазара на имоти и респективно, регионът на Балканите, ще бъде сред основните дискусионни теми, като и средствата и формулата за справяне с предстоящите и текущи проблеми, предизвикани от кризата и нейните последствия на местна почва.

На изложението ще бъдат представени около 40% нови фирми и голям брой проекти за първи път пред аудитория. Сред тях купувачите ще могат да избират от среден клас жилища за лица с ограничени финансови възможности до висококатегорийни имоти в комплекси от затворен тип, както за основно, така и за жилище тип “втори дом” за хора с повече средства, или за бизнеса.

Изложението предоставя за пореден път и възможности за намиране на подходящи кредити за хора с необходимост от допълнително или основно финансиране на покупка на имот, според собствените им нужди, както и на предоставени от кредитните институции, представени на изложението, специални оферти за ипотечно или друго кредитиране на физически лица или малък и среден бизнес.

Организаторите очакват повече от 8000 посетители – крайни или корпоративни клиенти, и около 200 участници в конференцията.