Средните нива на наемите на различните видове площи се увеличава, особено през летните месеци, в градовете, разположени на Черно море.

Месечният наем на квадратен метър логистични площи в Бургас за юли е 8 евро, а на складови площи се движи в диапазона между 4.5 и 5 евро, в зависимост от разположението, става ясно от предоставените на Profit.bg данни от агенция Форос.

Офис площите могат да се наемат на цени между 4 и 15 евро, в зависимост от категорията и местоположението им. В идеалния център квадратният метър за клас А достига 15 евро, а в северната промишлена зона 6 евро.

Офисите клас Б и С се наемат срещу 10 и съответно 6 евро в идеалния център, а в широкия срещу 6 и 4 евро за кв. м на месец. В северната промишлена зона, където сградите предлагат само офиси клас А, цената е 8 евро месечно на квадрат.

Обзаведени и необзаведени жилища, разположени в идеалния център на Бургас, в средата на лятото можете да наемете за 5 и 3.8 евро за кв. м. В комплекс Лазур и ТЕЦ комплекса цените са съответно 5 и 3 евро и 3 и 2.5 евро.

Най-скъпи си остават луксозните жилища, които в идеалния център и Лазур достигат цена от 6.5 евро за кв. м, а в широкия център са около 4 евро за кв. м.

Търговските площи в Бургас са едни от най-скъпите в цялата страна, като средният наем за квадратен метър търговска площ достига 55 евро на месец, а в новопостроените търговски центрове - 100 евро.

Наемите на вилните имоти в разположените в близост до Бургас Поморие, Черноморец и Созопол са в границите на 5 до 20 евро за кв. м на месец.

Георги Начев