„2011 се очаква да бъде година за възстановяване на пазара на недвижими имоти. Стойността на наемите намалява, a това, което наемателите търсят, са добре развити офис и логистични сгради с добро местоположение", коментира Алън Леви, председател на „Тишман", компания инвеститор и партньор на GE Real Estate, в проекта Sofia Airport Center, и допълни:

„Наемите намаляха средно с около 15-20%, като и доходността на инвестициите беше засегната. В същото време институционалните купувачи се оглеждат за инвестиции. Наблюдава се ново строителство в Румъния и България, а пазарите в Полша, Чехия и Унгария се възстановяват - както се казва, „стръкчетата започват да поникват".

По думите му проектът Sofia Airport Center бил затруднен от финансовата криза, но въпреки това остава най-добрият проект в България, строен по западни стандарти.

Логистичният Център в Sofia Airport Center се състои от три завършени и пуснати в експлоатация логистични сгради, които са отдадени почти изцяло, съобщават от компанията инвеститор.

Първата офис сграда клас А в Sofia Airport Centerсе очаква да бъде завършена през тази година. Тя предлага 17 300 кв. м офис пространство и ще е първата българска офис сграда със сертификат за екостроителство от LEED. Единствената друга сграда, притежаваща престижната оценка, е Посолството на САЩ.

Компанията Tishman работи в Европа от 1986 г. с централен офис в Лондон, Англия. От тогава до сега компанията е изградила и/или управлява над 550 хиляди кв.м офис площи в Англия.

GE Real Estate е направила в Централна и Източна Европа инвестиции на стойност над 1 млрд. евро., като омпанията е инвестирала в строителството или е изграждала обекти за търговията на дребно, офис сгради, жилищни сгради и площи за логистика в Чехия, Полша, Словакия, България, Унгария и Румъния. През 2006 г. компанията направи своите първи инвестиции в Турция.