Наемите на офис площи в Букурещ достигнаха през 2008 г. най-високите си нива от 10 г. насам, като месечният наем на кв. м в престижните райони достиган 25-26 евро, става ясно от данни на DTZ Echinox.

Въпреки отчетения ръст, наемните нива на офиси все още са сравнително ниски, в сравнение с останалите столици на страните в ЦИЕ, като Варшава, Прага и Будапеща, става ясно още от данните.

Търсенето на модерни офис площи клас А в румънската столица продължава да бъде ниско. Северната част на града остава най-привлекателната за нови проекти на офис сгради, като 43% от целия обем предлагани офис площи за 2008 г. се намират в тази част.

Все повече райони в града обаче започват да стават примамливи за инвеститорите в сектора, като през следващите няколко години предлаганите офис площи се очаква да се увеличат с около 14%, става ясно още от данните на DTZ Echinox

Общото ниво на незаети офис площи през изминалата година остава изключително ниско, като, според данните на DTZ, е под 1%, а за луксозните офиси, разположени в северните части на града, около 3%, пише wall-street.ro.

Стойността на сключените инвестиционни сделки в сектора на недвижимите имоти в Румъния за 2008 г. е 990 млн. евро, като на офис сегмента се падат около 7.7%, което е спад спрямо отчетените 21.5% за 2007 г.