Наемите на офис пространства в Дубай започват да изпреварват даже тези в Манхатън – Ню-Йорк, става ясно след последните данни на CB Richard Ellis.

За последните 12 месеца наемите в Дубай са отчели ръст с около 30.7%. Това нарежда града в класацията за десетте най-скъпи офис дестинации в света.

За сравнение, ръстът за същия период в Мумбай, който заемаше второ място в тази престижна класация, е от 11.3%. След този резултат градът скромно отива на четвъртото място извън първите три.

Все пак още има, и то значителна разлика, между наема на квадратен метър в Дубай и Мумбай. Малък офис в Дубай би струвал на съответната компания около 310 хил. долара годишно, като за миналата година тази сума беше малко над 200 хил. долара.

За втора поредна година най-скъпата офис дестинация в света е лондонският West End, плътно следван от Москва и Токио, заемащи съответно второто и третото място.

Най-бързо растящите наеми в света на офис пространства се намират предимно в градовете в Европа, Средния Изток и Африка. Пет от първите десет позиции се заемат от градове в тези региони на света, става ясно още от доклада на CBRE.