Наемите на офис площи в Москва са отчели почти двойно увеличение за последната една година, съобщава Bloomberg.

По този показател вече Москва се нарежда на второ място в света, като изпреварва индийски икономически център Мумбай, става ясно от последните данни на CB Richard Ellis Group.

Скокът при наемите в руската столица е средно с 93% за периода на последните 12 месеца до края на месец март тази година, става ясно още от доклада. Това е най-голямото покачване при този показател сред 173 големи града по целия свят.

Средната цена на квадратния метър за период от един месец в Москва вече достига 132 долара. Останалите най-скъпи дестинации, които се нареждат сред първите 10 места в световната класация са Токио, Мумбай, Лондон, Париж, Сингапур и Дубай.

Най-голямото увеличение с около 94% в цените на наемите за периода е отчетено в централната част на град Хо Ши Мин, следван от Москва, Сингапур, Никозия и Осло.

Ню Йоркският централен район – Манхатън продължава да оглавява класацията с най-скъпи наеми на месец (около 103 долара за кв. м). Тази цена обаче успява да го нареди едва на 13-о място в международната класация.

Снимка:БГНЕС