Последните данни от направени изследвания на пазара в Абу Даби показват ръст в наемите на офиси с около 14% за второто тримесечие на тази година, пише ArabianBusiness.com

Значителна част от по-големите вили или апартаменти в столицата на ОАЕ са били преправени в офиси заради голямото търсене в последните месеци.

Много компании избират да отворят свой офис извън Дубай или по-известните райони, заради невъзможността да си намерят свободен офис, става ясно още от данните.

Един от районите, който все още не е много добре застроен - Defence Street, намиращ се в Абу Даби, отчита най-големия ръст в търсенето на офис площи, даже и в още незавършени сгради.

Наемите на офиси в Абу Даби са отчели повишение с над 31% за второто тримесечие спрямо същия период на миналата година. Цените вече достигат между 4.4 и 10.8 хил. долара за кв. м на месец.

В някои райони на столицата, като Khalidiyah, скокът в цените на офисите е даже още по-висок и цената на квадратния метър достига 13 хил. долара на месец, става ясно още от изнесените данни.