Продължаваме полетите над основната част от страната - София, Пловдив, Черноморието, предстоят още 1-2 полета в Северна България най-вече над Велико Търново. Това каза пред БНР Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите.

Насочваме се към скъпоструващи имоти и техните собственици. Резултатът само за Столична община ще бъде в размер на 10 млн. лева, допълни Стефанов. По сметките на главния архитект на София Петър Диков, над 5000-6000 са незаконните имоти в Софийско, които няма как да бъдат декларирани.

Според Стефанов, като се направят изчисленията, поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Почти всички жилищни имоти се водят на фирми. От проверени 250 къщи общо за страната, над 90% се водят на фирми. Цялото общество знае, че там не се води бизнес дейност, категоричен бе Стефанов. Васил Найденов обеща, че ще си плати данъците, тъй като е пропускал назад във времето.

Преди нашата проверка на футболистите им се плащаха 240 лева заплати, плащани са им осигуровки върху тези пари, всички знаем, че това не е така, заяви Стефанов. Има ясна воля напред във времето нещата да станат законни, нашата работа е да събираме данъците.

Към момента сме събрали около 9 млрд. лв. Но ще съберем 12 млрд. лева до края на годината, категоричен бе Стефанов. В нашите акции ние не казваме, че богатите са престъпници, нека да са богати, но да си плащат данъците, поясни още директорът на НАП.

Източник: БГНЕС