Сауна, фитнес, кафе, подземен гараж, три апартамента и две ателиета продава НАП Бургас в Банско.

Имотите са придобити от несебърска строителна фирма, която има задължения от над 2 млн. лв. към бюджета. Имотите се намират във ваканционните селища „Сидер лодж 1" и „Сидер лодж 2" в местността „Грамадето" на Банско.

Трите апартамента са от 55 до 98 квадратни метри, като началната им тръжна цена варира от 57 528 лв. до 101 824 лв. Двете ателиета са 57,37 кв.м и 41,28 кв.м с първоначална оценка съответно 59 704 лв. и 42 883 лв. Подземният гараж, който се намира в „Сидер лодж" 2 е с разгърната застроена площ от 557,83 кв. м и началната му цена е 94 352 лв.

Кандидат-купувачите могат да огледат имотите до 20 септември, като предложенията на желаещите да се включат в наддаването се подават също до тази дата в сградата на НАП в Бургас на ул. „Цар Петър" № 5Б, ет. 11, стая 2.

За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. А кои ще са новите собственици на обявените за продажба имоти ще стане ясно на 27 септември, когато ще бъдат разгледани всички постъпили предложения.

В същото време НАП Пловдив обяви продажба на БМВ Х5, произведено през 2002 г. , с мощност на двигателя 3000 куб. см, дизел. Началната тръжна цена на автомобила е 25 000 лв., като за да участват в наддаването кандидатите трябва да преведат депозит от 5000 лв. Колата се намира в склада на НАП в Пловдив на адрес ул. „Скопие" № 107, като може да се оглежда до 21 септември. Автомобилът е конфискуван заради опит за трафик на хора от Турция.

От началото на тази година, след като АДВ стана част от Националната агенция за приходите, данъчните инспектори могат не само да запорират движимото и недвижимо имущество на некоректните данъкоплатци, но и да го продадат на търг.

„Над 80 млн. лв. са постъпленията от продажба на активи, конфискувани стоки, глоби на КАТ и др. за осемте месеца на годината. На всички песимисти относно вливането на АДВ в НАП ще кажа, че това е с над 20 млн. лв. повече, отколкото събраните през цялата 2009 г. Радвам се, че положителните резултатите от реформата не закъсняха", заяви изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.