Две еднофамилни къщи на морето, собственост на софийска фирма със задължения към хазната, пусна на търг столичната НАП, съобщават от там. Ваканционните имоти са край Балчик, в един от най-големите голф комплекси в страната - "Лайтхаус голф ризорт".

Това, което прави къщите особено атрактивни, освен местоположението им, са и екстрите, с които разполагат. И двете сгради са двуетажни, като разгънатата застроена площ на всяка от тях е около 85 кв.м.

СОТ, климатици, топло- и хидроизолация, вътрешни стълби от първия към втория етаж, облицовани с полиран камък, както и луксозно оборудвани санитарни помещения на двата етажа, са част от удобствата.

Началната цена, от която ще започне наддаването, е 88 130 лева за едната и 88 501 лева за другата. За да се включат в наддаването желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20% от първоначалната тръжна цена.

От следващата седмица до 11 септември кандидат-купувачите могат да правят огледи на имотите. Пак в същия срок, в сградата на столичната НАП ще се приемат ценови предложения за купуването им.

Кой ще е новият собственик на луксозните имоти ще стане ясно на 13 септември, когато ще бъдат отворени всички оферти.

Само през август публичните изпълнители от София са обявили повече от 40 търга за публична продан на движими и недвижими активи на длъжници.

Освен парцели, жилищни, административни и промишлени сгради за продан са изнесени леки и товарни автомобили, различни уреди и машини, сред които има един кулокран и два пътеполагащи крана.