Алис Уолтън, една от наследниците на империята Wal-Mart, е решила да намали цените – не в магазините от веригата, а на двете луксозни имения тип ранчо в Тексас, които е обявила за продажба.

Милиардерката, която е и най-богатата жена в САЩ според Forbes, намалява с милиони долари продажните цени на двете живописни имения, които притежава и които се намират западно от Форт уърт. Те стоят на пазара, откакто бяха обявени за продажба през септември.

В момента Уолтън вече очаква да получи 16.5 млн. долара за Rockin W Ranch и 22.1 млн. долара за ранчото Fortune Bend с площ от 4 400 акра. Понижението в цената възлиза на около 10 млн. долара за двата имота.

Според имотния брокер Мак Колсън падащите цени на петрола възпират заможните купувачи, но интересът към двете имения се е повишил след намаляването на цените.

Според Колсън Уолтън продава двата имота, за да може да се концентрира повече върху филантропската си дейност в сферата на изкуствата.

В най-новата световна класация на Forbes Алис Уолтън попада на 16-о място с лично състояние, оценявано на 32 млрд. долара. Тя също така е най-богатата жена в САЩ.