Когато 95-етажната Vista Tower бъде завършена през 2020 г., тя ще бъде третата най-висока сграда в Чикаго, а на върха й ще има пентхаус апартамент с площ от 650 кв. м, който в момента се продава на цена от 17.1 млн. долара.

Ако бъде продаден, пентхаус апартаментът ще постави нов рекорд за жилищен имот в Чикаго. (Пентхаус апартамент на 89-ия етаж на Trump Tower бе продаден за 17 млн. долара през 2014 г., след като цената му бе намалена от първоначално обявените 32 млн. долара.).

Предвид състоянието на имотния пазар в Чикаго в момента, цената може би е малко висока. 17.1 млн. долара обаче представляват едва 0.05% от личното състояние на Уан Дзиенлин, който строи сградата и неслучайно е най-богатият човек в Азия.

Според Bloomberg състоянието на Уан Дизнелин възлиза на 31.7 млрд. долара. За построяването на Vista Tower неговата компания Dalian Wanda си партнира с базираната в Чикаго Magellan Development.

Вижте още: Технологичен милионер счупи рекорда за най-скъп имот в Чикаго

Сградата се намира в квартала Лейкшор ийст и е проектирана от архитекта Джийн Ганг. Тя ще бъде висока близо 360 м. На първите й 11 етажа ще има подразделение на веригата хотели Wanda Vista, която е собственост на Dalian Wanda.

Над хотела ще има 406 жилища, чиито цени варират от 1 млн. долара за апартамент с площ от 90 кв. м до 17 млн. долара за въпросния пентхаус. На двадесет от по-горните етажи ще има апартаменти, които заемат по цял етаж и предлагат 360-градусова гледка към града.

Пентхаус апартаментът обаче е в отделен клас. Той заема 92-ия и 93-ия етаж на сградата, предлагайки невероятна гледка и прозорци от пода до тавана. Електрическите уреди са Gaggenau, а баните имат подово отопление и вани.

“Очевидно много богат човек ще купи този апартамент,” казва Джим Лосик, маркетинг директор на Magellan. “Може да е някой местен, а може и да е някой с бизнес в града. Предвид факта, че китаец е собственик на сградата, не бих се изненадал и ако купувачът е азиатец.”