Антилия - луксозният 27-етажен дом на най-богатия индиец Мукеш Амбани е готов да посрещне обитателите си през настоящия сезон. Сградата, която се извисява над повечето околни сгради и се вижда отдалече от всички посоки, носи името на легендарния остров в Атлантическия океан, пише Times of India.

Амбани, собственик на най-голямата частна индийска компания Reliance Industries, чието лично състояние се оценява на 27 млрд. долара, смята да се пренесе в края на месеца и да организира прием за добре дошъл на 28 октомври за елита на страната.

Просторната сграда бе завършена след седем години труд и е смятана за най-разкошния частен дом в света.

Стъклената кула е висока 173 м , снабдена с девет асансьора за 27-те си етажа. Тя разполага с три площадки за хеликоптери, плувен басейн, здравен център, киносалон и минитеатър, а шестте й най-ниски етажи са превърнати в гараж за 160 коли.

От гаражите гостите ще попаднат в разкошен вестибюл с асансьори, които да ги отвеждат до многобройните зали за приеми и коктейли и апартаментите за гости. Допълнителна атракция са висящите градини.

53-годишен милиардер е отделил високите етажи с панорама към града за себе си и семейството си- жена му Нита и децата Акаш, Анант и Иша. Именно Нита се е занимавала с интериора на жилището, като целта е нито една стая в огромната сграда да не прилича на друга.

Приятел на Амбани, който вече е разглеждал дома, разказва, че той надминава всичко виждано, включително и къщата на Лакшми Митал.