През май или юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Инвестицията е за над 100 млн. евро. Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м. Инвеститорите са ИКЕА и днес при премиера Бойко Борисов се е състояла среща по този повод, каза Росен Плевнелиев, който инспектира строителството на 4-километровия участък в района заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Министърът разказа за част от проблемите, на които се натъкнали при строителството на Южната дъга на пътя Така например се е появил огромен водопровод, който не е на мястото, на което се е очаквало, а автокъща се намира в непосредствена близост до участъка и има опасност да се срине.

За тези казуси ще се търсят спешни решения на ежеседмични извънредни оперативки.

Министър Росен Плевнелиев каза още, че ще бъдат направени опити за ускоряването с 15 дни на ремонта и строителството на участъка от първия етап на проекта заради голямата инвестицията на магазин.

До момента като цяло не е констатирано забавяне на целия проект от 4 км, а стойността на рехабилитацията и реконструкцията е 37 млн. лв.

Източник: БТА, Фокус