Водещата строително-инвестиционна компания в Украйна XXI Century изнесе по-рано днес дългоочакваните финансови резултати за миналата 2007 г., съобщава украинският портал за недвижими имоти РИНОК В12.

Според данните годишната печалба на компанията е отчела ръст с 61.3% до 12.6 млн. долара. Приходите от наеми на многобройните сгради нейна собственост също са се увеличили със забележителните 59%.

Печалбата на XXI Century от строителни и други видове дейности възлиза на 1.4 млрд. долара, което е покачване с невероятните 747% спрямо предходната година.

Стойността на инвестициите в сектора на недвижимите имоти също е нараснала с 351% до близо 2.1 млрд. долара. За предходната 2006 г. те са били в размер на 453.7 млн. долара.

Проектите, които компанията предвижда за тази година, са много. През месец март беше отворен най-големият търговски център от северната страна на река Днепър в столицата Киев.

Предвижда се още завършването на 19 проекта в най-големите градове на страната, като общата цена за това е приблизително 100 млн. долара. Ще бъдат отворени и множество търговски центрове, като общата застроена площ ще надхвърли половин милион квадратни метра.