С изглед към нос Тайнарон, тази отбранителна кула в Гърция е превърната в уютна къща за гости със запазен оригинален дизайн и семпъл декор.

Tainaron Blue Retreat, както днес се нарича кулата, разполага с три спални, всяка със собствен санитарен възел, но с обща кухня и зона за закуска.

Кулата е построена на хълм с изглед към района. Днес сградата е все така автентична и като че ли израства от скалите, на които е построена.

Както вътре, така и извън стените й е запазена старата мазилка, която контрастира с модерното обзавеждане.

Вижте още: 10 от най-красивите гръцки градове

А то е в доста минималистичен стил, така че не се забелязва драстична разлика между дизайна и стила на интериора.

Тук няма да се насладите на лукс и разкош, като едното легло дори е вградено в стената на кулата. Но мястото е толкова зашеметяващо, че лъскавите елементи на съвремения интериор със сигурност няма да ви липсват.

Единственият признак на модерните времена е инфинити басейнът, който се слива с морето и хоризонта. Районът около кулата е заобиколен от дървета и храсти, осигуряващи сянка и неприкосновеност на личния живот.

Благодарение на факта, че архитектите са консервирали оригиналната архитектура на кулата, днес тя предлага уникално преживяване и атмосфера на отсядащите в нея туристи.