Най-недостъпни за населението са жилищата в Австралия

585
Според най-новите проучвания на световните пазари на недвижими имоти жилищата в Австралия и Нова Зеландия се оказват най-трудно достъпните от всички англоговорящи страни. Цените на тези жилища са с коефициент от 6.3, измерен чрез медианния доход на домакинствата на дадената страна, съобщава Bloomberg.

Този коефициент представлява съотношението между медианната цена на къщите на дадения пазар и медианния доход на домакинството. Коефициент например от 5.1 или повече означава, че пазарът за недвижими имоти е все по-недостъпен за населението със средни доходи.

Според този показател къщите в Австралия и Нова Зеландия са били със около 75 на сто по -скъпи от тези в САЩ през третото тримесечие на изминалата година. Изследването включва пазарите на недвижими имоти в Канада, Ирландия, Великобритания, както и още 227 пазара по целия свят.

За тези заключения относно жилищата в Австралия са помогнали най-вече растящите лихви и непрекъснато поскъпващите жилища. Медианната цена на къщите в Австралия почти се утрои през мандата на Хауърд, като в същото време заплатите са нараснали с едва 19 на сто.

Австралия е с най-недостъпен жилищен пазар, тъй като 25 от проучените 28 пазара в страната са класирани като недостъпни. В Нова Зеландия всичките изследвани седем пазара са с такава оценка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg