В Англия, собственик поиска от потенциалните си наематели да подпишат договор с 31 правила, предвиждащ глоби за всичко и нищо, обещаващ посещения на полицията и забраняващ на наемателите да напускат стаята за каквото и да друго освен за ядене!

Лора Евелин е млада актриса,която търси стая под наем в къща в британската столица Лондон. Наскоро тя попада на обява за стая на разумна цена и решава веднага да я посети: "Това е прилично. О, толкова прилично", пише тя в своя Twitter акаунт, преди да получи договор, за да го прочетете на път за вкъщи.

Договорът с 31 луди правила задължава наемателите да уважават живота в къщата, предвижда глоби за нарушения на правилата и дори да се стига до обещания хазяинът да се обади на полицията в някои случаи.

"Наказание за свинско месо, това е върхът. Имам право да искам разрешение за душ / сън / да готвя / да съществувам", казва тя на шега в Twitter .

На Лора ѝ хрумва добрата идея да сподели с Daily Mail 31 правила на собственика на къщата:

1) Никога не внасяйте в къщата или хладилника свинско.

2) Посетител не може да остане през нощта (освен ако не сте ме помолили две седмици предварително и аз ще реша). Ако хвана някой тук, вашият депозит ще бъде загубен и ще бъдете принуден да напуснете незабавно.

3) Не повече от двама посетители на месец. Те трябва да не напускат стаята по време на престоя си и в никакъв случай да не остават да пренощуват, освен ако преди това не сте говорили с мен.

4) Не използвайте нещата на други хора (шампоан, сапун или нещо, което аз съм купил, в противен случай ще платите това, което сте използвали).

5) При напускане трябва да дадете едномесечно предизвестие.

6) Алкохолът трябва да остане в стаята.

7) Душове не трябва да се ползват повече от 15 минути. Къпането става или сутрин, или вечер, между 6 и 10 ч сутринта и между 19ч и 23ч вечерта.

8) Готвенето не трябва да продължава повече от 30 минути, защото други хора ще искат може би да сготвят след работа и сутрин, вратите трябва да бъдат отворени, докато се готви. В противен случай трябва да ми платите един допълнителен наем за нови тапети.

9) Имате право на престой САМО в стаята си, така че ако сте седнали в кухнята, навлизате в моето лично пространство. Трябва да се нахраните, да измиете съдовете си и да се върнете в стаята си.

10) Ако аз имам чувството, че злоупотребявате с:

а) електроенергия

б) вода

в) газ

Или препаратите за почистване, разходите ще се добавят към наема за следващия месец и ако не платите, трябва да напуснете незабавно + ще загубите депозита си.

11) Пералната машина и сушилнята трябва да бъдат празни, когато не се използват.

12) Ако не чистите след себе си, аз ще наема домашна помощница, която струва 15 паунда на час и ще бъде ангажирана два часа на седмица. Вие ще платите. Ако не платите, трябва да напуснете веднага.

13) Ако счупите нещо или нацапате килима, ще ми платите обезщетение. Моля, уважавайте къщата.

14) Не се разрешава домашен любимец, НИКОГА.

15) Забранено е да се пуши в стаите. В противен случай депозитът ще бъде загубен и ще напуснете незабавно.

16) Почистете след себе си, в противен случай ще дойде домашна помощница, чиято работа трябва да платите.

17) НЕ ОСТАВЯЙТЕ НЕЩАТА СИ В ОБЩИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ НА КЪЩАТА. ВСИЧКИ ВАШИ ВЕЩИ ТРЯБВА ДА СА В СТАЯТА ВИ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТЕ ЩЕ БЪДАТ СМЯТАНИ ЗА БОКЛУЦИ И ДЕПОНИРАНИ ПРИ ОТПАДЪЦИТЕ.

18) Кражбата ще доведе до загуба на Вашия депозит, трябва да напуснете незабавно и ще се свържа с полицията.

19) Не оставяйте чинии в мивката, глобата в размер на 15 паунда ще бъде добавена към наема.

20) Шумните и грубите ще имат шанс да се успокоят. Иначе ще загубят депозита си и трябва да напуснат незабавно.

21) Ако някой краде храна или нещо друго, ще загуби депозита си, трябва да напусне незабавно и ще се свържа с полицията.

22) НИКОГА НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ЧУЖДА СТАЯ, ТОВА ЩЕ СЕ СМЯТА ЗА ВЗЛОМ, депозитът ще бъде загубен, трябва да напуснете незабавно и ще се свържа с полицията.

23) Всяка седмица ще внасяте по 5 паунда в касата за тоалетна, така че да мога да си купя тоалетни принадлежности и рула тоалетна хартия, когато ми е удобно.

24) Храната не трябва да се яде в стаите, ако килимът или стените са мръсни или в лошо състояние, ще трябва да ми платите времето за оценка на щетите, както и ремонтът. ТОВА НЕ Е БЕЗПЛАТНО, така че е добре да се храните на приземния етаж и да спите в стаята си.

25) Ако НЯКОЙ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С топло-и електроенергия, тогава ще трябва да плати сумата, която аз определя, и ако не можете да платите, ще загубите депозита си и трябва да напуснете незабавно.

26) Никакви партита, силна музика или прекомерен шум, НИКОГА, в противен случай вашият депозит ще да бъде загубен и ще напуснете незабавно.

27) Никакво допълнително отопление не може да се използва в стаята. Нарушителите плащат глоба от 100 паунда, ако видя допълнително отопление в стаите.

28) Забранено е неразрешеното включване към Интернет от дома, в противен случай ще загубите депозита си и трябва да напуснете незабавно.

29) НИКАКВИ ГОСТИ БЕЗ МОЕТО УСТНО ИЛИ ПИСМЕНО СЪГЛАСИЕ.

30) Никакви наркотици и нищо незаконно в къщата, или ще загубите депозита си, трябва да напуснете незабавно и ще се свържа с полицията.

31) Ако някое от горните правила не се спазва или аз открия, че наемателите крадат храна или използват мои неща, или вършат незаконни дейности, ще се свържа с полицията, вашият депозит ще бъде загубен и ще бъдете помолен да напуснете незабавно.

Надявам се да сте имали удоволствието да прочетете това и се наслаждавайте на ПРЕСТОЯ - правилата са за всеки, за да живеем без проблеми.

Моля, обърнете се към мен, ако имате някакъв въпрос.