Имотният портал Property-Abroad.com обяви своята класация за 10-те най-популярни дестинации за покупка на имот в чужбина през последния месец на миналата година. От класацията става ясно, че инвеститорите започват да се връщат на пазара и броят на купувачите нараства.

САЩ и Испания отново се нареждат на първо и второ място, като запазват лидерските си позиции от месец май насам.

След тях е Германия, което се изкачва с цели 4-ри места, измествайки Гърция.

Германия е предпочитана от инвеститорите за покупка на жилище единствено с цел отдаването му под наем и много рядко за живеене, така че третото място е ясен знак, че инвеститорите стават по-активни в покупката на жилища в чужбина с инвестиционна цел, коментират експерти.

Петата позиция е за Канада, която се изкачва спрямо 6-о място през октомври и ноември.

Това би могло да се приема като знак за увеличаване на активността при инвеститорите. Канада е популярна дестинация за купувачите, предпочитащи удобен начин на живот и красива природа.

Италия е друга дестинация която бързо се покачва нагоре, заемайки 6-о място спрямо 10-тто през октомври до 9-то през ноември. Турция спада до 7-ма от 5-та за предходния месец.

8-ма е Португалия, Франция пада от 4-то до 9-то място, а Кипър запазва от предишния месец последното 10-то място в класацията.