Най-сигурните имотни пазари в Европа

1460
Най-сигурните имотни пазари в Европа

Швейцария е най-сигурната страна за инвестиции в недвижими имоти за професионалните инвеститори, смятат анализаторите от компания EVANS. Те определиха пет пазара, в които вложенията са сигурни:

1. Швейцария

Стабилността на икономиката прави инвестициите в имоти в Швейцария сигурни. Пазарът расте стабилно с 1-3% годишно дори и в кризата, данъците за дарения и наследство са по-ниски, отколкото в повечето европейски страни, сделките се оформят лесно, а придобиването на имоти дава възможност за получаване на швейцарско гражданство по опростена процедура.

2. Великобритания

През 2010 г. ръстът на наемите на търговски имоти във Великобритания започна да се възстановява. Пазарът на жилища също се възстановява. Страната предлага данъчни облекчения за чуждите купувачи.

3. Франция.

Основен плюс на страната са ниските лихви по ипотечни кредити, фиксирани на 1.95%. Много популярна е т. нар. схема leaseback- покупка под формата на наеми. Имотните сделки са освободени от ДДС, а всички обекти имат държавна застраховка.

4. Италия

Собствениците, които притежават над 5 години имот в страната, са освободени от данъци върху доходите от сделка с имота.

5. Австрия.

Австрия успя да запази стабилността си, оставайки страната с най-благоприятни условия за водене на бизнес в цяла Европа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg