Въпреки че през лятото търговията в сектора на недвижимите имоти отчита известно забавяне, цените продължават да растат.

Средните цени на квадратния метър на градските парцели в общо девет района в столицата София надвишават 1 000 евро и през юли , става ясно от данните на агенция “Форос", предоставени за Profit.Bg. Това са кварталите Банишора, Борово, Бъкстон, Зона Б19, Лагера, Лозенец, Медицинска академия, Разсадника и Центъра.

Най-висока за пореден месец продължава да е цената в центъра на София, като за месец юли тя е около 3 200 евро за квадратен метър.

Пазарните цени на квадратния метър на жилищните имоти надминава 1 000 евро във всички райони на столицата, с изключение на Малинова долина. В средата на лятото най-скъпото жилищно строителство в София е монолитното.

Веднага след него се нареждат новопостроените сгради и на последно място са панелните жилища.

Най-скъпи в столицата и през юли продължават да са търговските имоти, разположени на бул. "Витоша", като цената на квадратен метър достига 8 300 евро.

Що се отнася до средните цени на квадратен метър офис площ клас А, той остава най-скъп в район Централен, като разликата в цената с Лозенец и Иван Вазов е от порядъка на 100 – 200 евро.

Средните пазарни цени на индустриалните площи в София остават най-високите в страната, като разликата се определя от това дали се намират в регулация или не.

Най-скъп е районът на Цариградско шосе, където в последните няколко години започна да се изграждането на редица мащабни проекти. За индустриалните площи в регулация цената достига 400 евро на квадратен метър, а в противен случай е около285 евро.

Георги Начев