Руснаците се шегуват, че цената на малък апартамент в Москва е като цената на остров в Карибско море.

Руски сайт публикува списък на най-скъпите апартаменти, които са се продавани през 2012 г.. Москва, разбира се, е на първо място. Но цените на имотите в други градове също шокират.

Петицата на най-скъпите жилищни имоти отваря Казан. Там, в центъра на града за продажба през 2012 г. бе изложен апартамент от 270 квадратни метра. Той, разбира се, е със самостоятелна система за отопление. Собственикът иска 49.9 милиона рубли (1.65 млн. долара).

На четвърто място - огромен седемстаен апартамент в Ростов на Дон. Апартаментът от 500 кв.м. бе предложен за продажба за 50 милиона рубли (1.66 млн. долара).

Един апартамент на две нива от 273 квадратни метра в центъра на Новосибирск е на трето място. Жилището било пуснато за продажба след ексклузивния ремонт и изолиране на терасата. Панорамните прозорци на четвъртия и петия етаж на елитен жилищен комплекс имат изглед към центъра на града. Включва цената на място за паркиране и системи за сигурност. Цената в долари е 1.79 млн.

Второ място зае мезонет в историческата част на Санкт Петербург, в близост до Смолния и Таврическия дворец. Прозорците на апартамента са с изглед към градината на Таврическия дворец. Той е с площ от 231 квадратни метра и е обявен за продажба за 6.3 милиона долара.

Москва, както се очаква, спечели борбата за титлата за най-скъпия имот. Апартамент в района на Остоженка от 780 кв. м с мебели по поръчка! Точният брой на спалните в обявата не бе посочен. Известно е, че в апартамента има два хола, две кухни, трапезарии, фитнес зала и стаи за служители. Известен бонус - седем места в подземния паркинг. Цена – 37.8 млн. долара.