Компанията за недвижими имоти Engel & Völkers прави класация на 10 oт най-богатите сателитни града (предградия), разположени в близост до мегаполисите на САЩ.

Вижте къде са най-скъпите имоти – от Бронксвил, Ню Йорк, до Алтос Хилс в Сан Хосе, Калифорния.

Сан Хосе, Калифорния, Алтос Хилс

Областта на Силиконовата долина е известна със своите хълмове и гледки към южния и източен залив. Тук ще намерите и уникални 136 километра пътеки за разходки, велосипеди, пеша или конен туризъм.

Средна цена на имот: 3.45 милиона долара

9. Далас, Тексас, Уестлейк

Най-скъпото предградие на Далас - Уестлейк, предлага красиви открити пространства с живописна гледка към района на Далас-Форт Уърт. Освен с ресторанти и луксозни бутици, мястото е известно и с академия Уестлейк, няколко корпоративни кампуса, включително Deloitte University, център за развитие на лидерските умения.

Средна цена на имот: 2 млн. долара

8. ​Сан Диего, Калифорния, Ранчо Санта Фе

Разположено само на няколко километра от океана, Ранчо Санта Фе предлага на жителите си топъл климат и известния Rancho Santa Fe Gold Club, обявен за един от най-добрите голф клубове, който привлича играчи от цялата страна.

Средна цена на имот: 2.12 милиона долара

7. Сан Антонио, Тексас, Терел Хилс

Терел Хилс се намира на 8 километра от центъра на Сан Антонио, извесен с богата си култура. Тук може да намерите повече от основните атракции на града: Witte Museum, Broadway Street, San Antonio Country Club, един исторически частен клуб, предпочитан за голф, тенис и събития.

Средна цена на имот: 1.32 милиона долара

​6. Финикс, Аризона, Райската долина

Плувецът Майкъл Фелпс притежава имение за 2.52 милиона долара на това място, известно със своите 294 слънчеви дни на година. Жителите могат да се възползват от редица спортни активности, туризъм, голф. Тук се намира и един от най-добрите ресторанти в Аризона El Chorro.

Средна цена на имот: 1.1 милиона

5. Philadelphia, PA: Брин Мор

Разположен само на 15 км от Филаделфия, Брин Мор предлага висок клас ресторанти и изтъкнати училища и колежи, включително Rosemont College, колеж Bryn Mawr, Villanova University и Saint Joseph's University, което означава и много зелени площи.

Средна цена на имот: 760 292 долара

4. Хюстън, Тексас, Southside Place

Този сателитен град обхваща само 10 пресечки, което го прави изключително място за бягство от оживения Хюстън. Районът е особено подходящ за семейства, предлага изключителни училища, басейни и паркове, както и изобилие от прекрасни еднофамилни къщи.

Средна цена на имот: 1.23 милиона долара

3. Чикаго, Илинойс, Гленко

Това селище на 30 км северно от Чикаго е обградено от езерото Мичиган, резервата Cook County Forest и голф игрището Glencoe. То е известно и като привлекателен бизнес район, а от много от местните домове се открива прекрасна гледка към езерото Мичиган.

Средна цена на имот: 1.3 млн. долара

2. Лос Анджелис, Калифорния, Бел Еър

Това място е било дом на личности като Елизабет Тейлър, Роналд и Нанси Рейгън, Дженифър Анистън, Илон Мъск. Сгушен под полите на планината Санта Моника, с много озеленени улички, районът предлага луксозна почивка недалеч от Лос Анджелис.

Средна цена на имот: 3.45 милиона долара

1. Ню Йорк, Бронксвил

Едно от най-привлекателните предградия на Ню Йорк, Бронксвил е най-добрият избор за богатите жители на града, които искат да избягат от Манхатън. Разположен по протежение на река Бронкс само на 20 км от града, той има богата история, висок клас бутици и е дом на арт колежа Сара Лорънс Колидж.

Средна цена на имот: 2.33 милиона долара