Столичният булевард "Тодор Александров" е най-скъпият в страната. Квадратен метър от терените в района се търгува за няколко хиляди евро. Причината терените в този район да се продават на толкова високи цени е, че върху тях могат да се строят небостъргачи, съобщава БНТ. В това отношение, оказва се, бул. „Тодор Александров“ няма конкуренти:

„Той е уникален по рода си първо заради въпросната зона, градоустройствена, в която някои от параметрите са без ограничения и самата разгърната застроена площ не може да бъде вкарана в някакви рамки. Така че наистина мисля, че е уникален по рода си“, обясни брокерът Георги Янков. „Бъдещето ще покаже дали ще стане част от, както го наричат, лондонското Сити, или пълно с небостъргачи“

„Имаме голям интерес и от чуждестранни инвеститори, с които работим. Да кажем, че кризата не я усети много този булевард. Това търсене и тези цени може да се обясни евентуално, според нас, с новите инфраструктури, които бяха направени за този булевард с метрото, с големите офис сгради, които също се намират там“, допълва брокерът Нели Николова.

Брокерите обаче са скептични по отношение на реалното построяване на небостъргачи, тъй като една сделка би означавала много търговски площи- инвестиция, смятана за твърде рискова в момента.

Сред най-апетитните и скъпи на пазара на недвижими имоти в столицата засега са отсечката от ЦУМ до бул. „Константин Величков“, както и тази между „Дондуков“ и „Стара планина“.

Снимка: Уикипедия