Търси се купувач за най-скъпия дом в Русия. Луксозната къща се намира край Москва и струва 57 млн. долара. Какво я прави по-скъпа дори от най-скъпото имение в Съединените щати?

В Русия може да има десетки милиардери и стотици милионери, но един дом в луксозното московско предградие "Рубльовка" още търси купувач.

Всъщност става въпрос за цяло имение - къща от 1000 квадрата с няколко допълнителни постройки - спортна зала с басейн, две къщи за гости, къща за приеми, отделен дом за прислугата и паркинг за 20 автомобила. Общата застроена площ е 10 000 кв. метра.

Имението е ново, построено преди 3 години. Тогава цената му е била 100 млн. долара, но заради кризата сега тя е свалена почти двойно до 57 млн. И така обаче руското имение е по-скъпо от най-скъпия дом, продаден тази година в Съединените щати - частен палат в Лос Анжелис на стойност 50 млн. долара.

Брокери обясняват цената на руския имот не само с традиционно високите цени в Москва, но и с това, че домът се намира в най-престижния район. В селцето "Рубльовка" къщи имат почти всички руски богаташи. Там са и резиденциите на руския президент и премиер.

Източник: БНТ