През последните години Бургас се превърна в един от градовете в България с най-видимо развитие. Редица проекти, насочени към инфраструктурата, туризма и привличането на инвестиции помогнаха той да застане на челните позиции за най-желано място за живеене.

Очаквано, настъпи и разрастване на жилищните площи в различни посоки, a eдин чисто нов район успя да се наложи като най-предпочитан - Сарафово ЮГ.

Няколко са основните фактора, които успяха да привлекат вниманието към новата жилищна локация в морския град.

Развитие на града близо до морето

Като стабилно развиващ се модерен европейски град, Бургас логично започна да разширява своите размери и граници. Откроиха се три основни посоки на растеж и развитие – към квартал Меден рудник, към кварталите Ветрен и Банево и жилищен район Сарафово ЮГ.

Първите две посоки отдалечават развитието на града от морския бряг, докато развитието на Сарафово ЮГ се осъществява точно на него.

Бързо развиваща се инфраструктура

Бързото разразстване на Сарафово ЮГ предполага и бързо развитие на инфраструктурата в района. Инициативата за тази мащабна промяна беше поета от строително-инвестиционната компания Атлантис България Холдинг. Финансирането се извършва с изцяло собствени средства на фирмата.

До този момент са завършени редица проекти, сред които чисто нова улица, облагородяване на скат и прокарване на плавна пътека към плажа, цялостно озеленяване и още много други. През 2016 година ще бъде завършен и един от най-големите проекти до момента – изцяло нова канализация на района и две нови основни пътни артерии.

Инвестиционна привлекателност

Три основни фактора допринасят за инвестиционната привлекателност на района САРАФОВО ЮГ:

Уникална локация. Сарафово е запазен от масовото урбанизиране район на Бургас, разположен на брега на морето. Намира се далеч от индустриалната зона на града и е само на няколко километра от Поморие, Несебър и Слънчев бряг.

Транспортната инфрастуктура е изключително добре развита – в близост се намират летище Бургас, пристанище Сарафово, както и основните пътни артерии за Варна и София.

Уникална концепция за развитието на САРАФОВО ЮГ. Сарафово ЮГ е изцяло нов жилищен район, с нови правила и начин на живот, които гарантират комфорт и сигурност на живущите в него. В него запазената околна среда приютява своите нови обитатели в модерни и стилни жилищни сгради, разположени между богата многогодишна растителност, красиви алеи с цветя, зони за отдих и детски кътове.

Модерният жилищен район разполага с всичко необходимо за пълноценен живот - ресторанти, кафенета, магазини, аптеки, банки, спа център с фитнес зала, боулинг, места за отдих и развлечение, плаж, велоалеи и удобен градски транспорт.

Уникална архитектура и високо качество на изпълнение. Жилищата са с благоприятно изложение и участват в цялостната композиция на модерната визия на сградите. Апартаментите са съобразени със съвременните стандарти и изисквания за комфорт на обитаване като функционална организация и пространства в помещенията.

Архитектурата е резултат от вдъхновение, творчество и съвременни материали, както във вътрешното пространство на дома, така и в сградата и извън нея.

Възвръщаемост на инвестицията

През годините районът си изгради добро име на изключително спокоен и подходящ за семейни развлечения курорт, намиращ се на минути от центъра на Бургас. Изключително лесен и удобен е и достъпът до Поморие, Несебър, Слънчев Бряг и Свети Влас.

Освен че е атрактивен през летния сезон, Сарафово ЮГ има още едно голямо предимство. Удобното му разположение и лесен достъп правят квартала желано място за дългосрочно настаняване на групи служители на компании, развиващи бизнеса си в региона на Бургас, както и на хора, търсещи удобствата и близостта на големия град, съчетани със спокойствието на малкото населено място.

Тези фактори са предпоставка за дългосрочния интерес към Сарафово и чудесна възможност за възвръщаемост на инвестицията чрез отдаване на апартаменти под наем.

Като изявен лидер с доказана репутация, Атлантис България Холдинг предлага на своите партньори и клиенти да се възползват от редица услуги, подпомагащи в една или друга степен успешното предлагане на апартаменти под наем.

С изградената си материална база и контакти, холдингът е способен да отговори на всеки един тип търсене, осигурявайки максимална заетост на жилищата. Размерът на възвръщаемост зависи от избрания вариант на отдаване под наем – сезонен или целогодишен, като се достигат нива до 5% от първоначалната инвестиция.