Недвижими имоти София АДСИЦ строи офис сграда до Бизнес парк София

1174
Недвижими имоти София АДСИЦ строи офис сграда до Бизнес парк София

Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м. при цена 150 евро/кв. м., става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м. Проектът е на етап провеждане на преговори за закупуване на парцела.

Строителството на офис-сградата ще бъде извършено от избрана с конкурс строителна фирма, като се очаква проектът да бъде реализиран за срок от 15 месеца.

Планираната цена за изграждане на сградата до етап „шпакловка и замаска” е в размер на 600 евро/кв. м. Тази цена включва цената за изграждане, довършителни работи, разходите по изграждането на специфичните технически системи, разходите по проектирането, строителен надзор, застраховка на имота, озеленяване, ограда и др.

Очакваната продажна цена на кв. м. офисна площ във сградата е 1200 кв. м., докато наемът на кв. м се предвижда да е 15 евро/кв. м. Ръководството на фонда планира да продаде 40% от офис-площите, а останалите ще бъдат отдадени под наем.

Недвижими имоти София ще финансира дейността си през следващите две години с привлечените средства от първоначалното (до 650 хил. лв.) и второто (до 7.8 млн. лв.) увеличение на капитала, което ще бъде осъществено през лятото на 2007 г.

Учредители на дружеството са ДФ „Статус Нови Акции” с 49% от капитала, Софконсултинг” АД с 30% от капитала, както и ИП „Статус Инвест” АД с 9%, „Статус - 1” АД с 6%, „Екозона” АД с 6% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg