Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м. при цена 150 евро/кв. м., става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м. Проектът е на етап провеждане на преговори за закупуване на парцела.

Строителството на офис-сградата ще бъде извършено от избрана с конкурс строителна фирма, като се очаква проектът да бъде реализиран за срок от 15 месеца.

Планираната цена за изграждане на сградата до етап „шпакловка и замаска” е в размер на 600 евро/кв. м. Тази цена включва цената за изграждане, довършителни работи, разходите по изграждането на специфичните технически системи, разходите по проектирането, строителен надзор, застраховка на имота, озеленяване, ограда и др.

Очакваната продажна цена на кв. м. офисна площ във сградата е 1200 кв. м., докато наемът на кв. м се предвижда да е 15 евро/кв. м. Ръководството на фонда планира да продаде 40% от офис-площите, а останалите ще бъдат отдадени под наем.

Недвижими имоти София ще финансира дейността си през следващите две години с привлечените средства от първоначалното (до 650 хил. лв.) и второто (до 7.8 млн. лв.) увеличение на капитала, което ще бъде осъществено през лятото на 2007 г.

Учредители на дружеството са ДФ „Статус Нови Акции” с 49% от капитала, Софконсултинг” АД с 30% от капитала, както и ИП „Статус Инвест” АД с 9%, „Статус - 1” АД с 6%, „Екозона” АД с 6% от капитала.