Близостта на Добрич до Варна и разположените около нея черноморски курорти му помага за поддържането на нормален ръст в цените на имотите.

В средата на лятото наемните цени на индустриалните площи в града достигат 3 евро за кв.м., пазарните цени са 92.5 евро за кв.м. за площите в регулация и между 9 и 12 евро- извън регулация.

Наемните цени на офисите в централната част на града са по 5 евро за кв.м., показват данните на агенцията “Форос", предоставени за Profit.bg.

Пазарните цени на офис площите достигат 900 евро за кв. м. в центъра и 500 евро за кв.м в района на жк. Добротица.

Наемните цени на жилищата се движа между 2 и 8 евро за кв.м., а луксозните жилища, разположени в центъра, достигат до 10 евро за кв.м.

Пазарните цени на жилищата се движат между 320 и 650 евро за кв.м., като най-скъпо е новото жилищно строителство - около 650-700 евро за кв.м.

Наемните цени на търговските площи са най-високи в центъра на града, като квадратният метър е около 25 евро, а в останалите части на града - между 10 и 12 евро за кв.м.

Пазарните им цени достигат 1 250 евро за кв.м в централните части, и между 280 и 613 евро в останалите.

Цената на вилните парцели разположени в близост до Добрич са на цени от по 35 евро за кв.м.

Земеделската земя в района е на цена между 1 и 2.50 евро за кв.м., става ясно още от изнесените данни от агенция “Форос“.