С 15 милиарда евро, инвестирани през първото шестмесечие в недвижима собственост, Франция е на път да подобри рекорда си през 2007 година, информира френското електронно издание Le Figaro.fr.

Никога досега Франция не е достигала такова ниво на инвестиции в недвижими имоти, информира още изданието. В края на първото шестмесечие на 2007 година са отчетени 15 милиарда евро, сочат още данните.

Анализаторите предсказват нова рекордна година за Франция, след ръста през 2006, когато бяха отчетени 24.5 милиарда евро, инвестирани в недвижима собственост. При все това обаче, Париж остава на втора позиция след Лондон по инвестиции в недвижими имоти.

От началото на годината сделките за продажба на недвижими имоти във Франция започнаха с "голяма скорост", но се очаква да утихнат през второто шестмесечие на 2007 г. В периода януари-юни са регистрирани 13 сделки за покупка на недвижима собственост за сумата от 200 милиона евро.

Начело на списъка с най-добрите сделки във Франция от началото на годината стои Lehman Brothers Real Estate, купен за 2.1 милиарда евро. Друга подобна сделка е продажбата на Центъра за международни конференции на ул. "Клебер" за 400 милиона евро, информира още Le Figaro.fr.

Началото на 2007 година беше отбелязано с необичаен "апетит" към покупките на недвижими имоти в Цяла Франция от страна на чужденци. През първото шестмесечие на 2007 г. инвестициите от страна на чужденците в имотния пазар на Франция са представлявали 63%, сочат още данните.