Невена Богоева, мениджър ключови клиенти, оценки и пазарни анализи в Colliers International, бе официално сертифицирана към Кралския институт на сертифицираните консултанти в областта на недвижимостите (Royal Institution of Chartered Surveyors, RICS). С това тя стана първата жена в България, квалифицирана според високите стандарти на институцията, и първият член на RICS в страната със специалност „оценител", съобщиха за Profit.bg от Colliers.

„RICS специалистите предоставят най-високо качество на консултантските услуги по отношение на недвижима собственост и строителство в различни сфери и области. Вярвам, че освен сериозна крачка в професионалното ми развитие, статутът ми на MRICS (Member of RICS) е сериозно предимство за Colliers International в България, тъй като гарантира на клиентите, че получават висококачествена услуга според световните стандарти", коментира Невена Богоева.

„Поздравявам г-жа Богоева за придобитата квалификация. Вярвам, че сертифицирането към RICS на член на екипа ни предоставя допълнителни предимства за компанията по две основни причини. Първо, по този начин ние официално отговаряме на високите критерии за предоставяне на оценителска услуга, установени от RICS. Второ, дава възможност на компанията да се включва в нови международни проекти, при които участието на сертифициран оценител е основно изискване", каза Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International, България.

Невена Богоева се присъединява към компанията през 2005 г. Работи по задания на консултантската компания в България, Великобритания, Литва, Унгария и Хърватска. У нас участва в проекти по предоставяне на оценителски и консултантски услуги на клиенти като Бизнес Парк София, Резиденшъл Парк София, Shell България и посолствата на Великобритания, Швеция, Унгария и САЩ.

RICS е водеща организация в световен мащаб за професионалисти в областта на недвижимите имоти и строителството. В нея членуват над 146 000 специалисти, които работят в 146 държави по света. В България, освен Невена Богоева, още шест професионалисти от сектора на недвижимите имоти са сертифицирани към RICS.