Все повече българи отправят запитвания за покупка на луксозни имоти в Гърция с бюджети, надхвърлящи 1 млн. лв., каквито не бяхме виждали в последните години, каза Никола Стоянов, управляващ партньор на Лукс Имоти, по време на форума „Шумът на парите“.

Тенденцията е от началото на тази година и се очаква да продължи, но се забелязва и цялостен ръст в търсенето на имоти в Гърция от българи, според експерта.

Лукс имоти предлага имоти за продажба и наем в Гърция от 2007 година, в който период доста българи са закупили имоти в южната ни съседка, а интересът не е спадал в нито една от годините на кризата, нито като запитвания, нито като огледи, нито като сключени сделки, подчерта Стоянов.

От началото на тази година обаче имаме доста голям ръст. Имаше още една малка корекция на цените надолу и това привлече още повече интерес. Свидетели сме на много негативно говорене по отношение на Гърция, за икономиката и перспективите там. Постоянно се говори за фалит на държавата, и че това ще повлияе на пазара на имоти, посочи имотният експерт.

„Аз не очаквам това да се случи в северната част на Гърция, която се оформи като един регионален център за Балканите, не само за българи, които искат да купуват качествени имоти в перфектна природа и локация, а има и много клиенти от другите държави в региона, особено Сърбия, Македония и Румъния.

Качествата на Гърция са безспорни, включително на интернационално ниво, имаме клиени дори от Австралия, които купуват в Гърция“, допълни Стоянов.

В момента на този пазар има много изгодни оферти, според експерта и особено в най-високия сегмент на цени над 1 млн. лв., който въобще не е засегнат от кризата.

Програмата, както и повече подробности за Шумът на парите могат да се намерят на profit.bg/forum.

Форумът Шумът на парите се осъществява със съдействието на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, Vivacom и Галакси Инвестмънт Груп, както и спонсорите Трейс Груп Холд, София Интернешънъл Секюритиз, ЛУКС ИМОТИ, консултантска къща Амрита, Peugeot и Борика Банксервиз.

Медийни партньори на събитието са fakti.bg, offnews.bg, novini.bg, kaldata.com, imot.bg, economic.bg, сп. Forbes, сп. Икономика, агенция Фокус, pariteni.bg и SeeNews.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.