Никой във Франция не купува жилище на реална цена

693
Никой във Франция не купува жилище на реална цена

Националният салон за недвижими имоти отваря врати днес в Париж в атмосфера на многобройни питания за развитието на имотния пазар. Ако 2008 година е определена като година на внезапната промяна относно пазара, след десетилетие на непрекъснато покачване, изглежда французите няма да поискат да стават собственици на каквато и да било цена.

Проучване показва, че 74% от французите са вдъхновени да бъдат собственици на индивидуални жилища. Но с покачването на цените на недвижимите имоти, а също и с покачването на лихвите по кредитите, купуването ще се превърне в синоним на жертвоприношение за домакинствата, които не разполагат със стабилна заплата или наследствен имот.

Ако пресата постоянно апелира и окуражава хората да се обръщат към професионалисти в сферата на недвижимите имоти и да купуват, имотните форуми, отворени за всеки, показват съвсем друга картина, тази на щастливия наемател, сигурен в своите сметки и разходи.

В тези форуми не са редки случаите, в които купувачите стават за подигравка за част от данъчните, най-вече когато те потъват в дългове, за да си купят жилище, чиято цена трудно могат да си позволят без дълговете.

Дали недвижимите имоти не са надценени? Трябва да се спомене и това, че освен високите цени, все по-трудно става намирането на жилища. По-доброто, според Винсан Ронар, директор "търсене" в Polytechnique, никой не купува на реалната цена във Франция, защото не съществува показател, който може да предложи надеждни справки.

Според справка на френското издание "Le Fifgaro" по-предпочитано е да наемаш жилище, отколкото да купуваш, или казано по друг начин, отново показва картината на щастливия наемател.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg