Цените на недвижимите имоти в Дубай са се повишили с почти 60-70% за последните няколко години. Това привлича много инвеститори да започнат да влагат парите си в рисковани проекти в сектора на недвижимите имоти в съседните емирствa, пише gowealthy.com.

Въпреки че е най-малкото от всички емирства по територия, цените на недвижимите имоти в Аджман например са много по-ниски и приемливи, в сравнение с всички останали емирства.

Освен това, цените на имотите в емирството се очаква да се повишат с около 30% през следващите няколко години.

Основа причина за това е непрекъснато увеличаващият се брой през последните няколко години на чуждестранните инвеститори, желаещи да вложат парите си в сектора на недвижимите имоти в страната.

Аджман беше единственото емирство след Дубай, което обяви през 2002 г., че чужденци имат право да придобиват пълни права върху недвижими имоти в страната. Даже правителството на емирството специално отвори отдел, който са се занимава и регулира чуждестранните инвестиции в сектора.

Значителни финансови средства бяха вложени от страна на правителството на страната за подобряване на инфраструктурата.

В момента средната цена на квадратен метър е около 600 долара за студио и 480 за едностайни апартаменти. Това прави търсенето на малки апартаменти в Аджман невероятно голямо.

Снимка:goleathy.com