Търговският център Bulgaria Mall, разположен между бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „България“, ще бъде открит на 1 декември, научи Profit.bg.

Молът ще бъде изграден като част от проект за смесено търговско и офис ползване с приблизително 130 хил. кв. м разгърната застроена площ.

Търговският център ще включва четири подземни нива с паркинг и хипермаркет от приблизително 5 600 кв. м и четири надземни нива с търговска и развлекателна част.

Общата отдаваема площ на търговските части е 34 000 кв. м.

Паркингът ще разполага с 1 100 места, а офис частта, която ще се състои от офис кула и офис сграда, ще разполага с над 25 хил. кв. м площи.

През първите месеци на 2013 г. пък се очаква откриването и на двата най-големи търговски центъра в страната Paradise Center и South Ring Mall.

Към момента на 1000 жители у нас се падат по около 81 кв. м търговска площ, което все още отрежда на България едно от последните места в Европа.

В процес на изграждане към момента са общо 239 500 кв. м площи в молове.

Наемните нива в търговските центрове остават без съществени промени и през първото полугодие на 2012 г. се задържат на нива около 27 евро на кв. м за обект с площ от около 100-150 кв. м.

Търговските центрове в провинцията пък се отдават за около 18-20 евро на кв. м месечно, посочи в анализ преди месец Forton International.