Най-големият изкуствен ски комплекс в Европа отваря врати днес в район Красногорск, намиращ се в покрайнините на руската столица Москва, съобщава The Moscow Times.

Ски комплексът е изцяло покрит, което дава възможност да бъде използван от гражданите на руската столица целогодишно. Лично кметът на московския район откри ски пистата, която е първата по рода си в Русия.

Комплексът е построен в близост до жилищните комплекси, като непосредствена близост до него имат над 50 хил. московчани.

Общата застроена площ е 24.000 кв. м, а площта на ски пистата е колкото четири футболни игрища, обяви при откриването кметът.

Наклонената писта е с дължина цели 400 метра и ширина 60 метра, гарантирайки на своите посетители истинско спускане, като във всяка планина.

Като всяка ски-писта, и в новият комплекс ще има три ски лифта. Единият е предназначен само за малки деца, които ще взимат уроци по ски. Капацитетът на ски комплекса е за около 600 души.

Собственик и инвеститор е компанията SU-155, която е най-големият строителен предприемач в Москва. Стойността на комплекса е около 100 млн. долара, съобщават от управлението на компанията.

Той ще разполага с 30 тона пресен изкуствен сняг всеки ден, а температурата, която ще се поддържа, за да не се стопи снегът, ще бъде около 5 до 7 градуса.

Билетите за едни час в ще бъдат около 21 долара, което едва ли ще се окаже голям проблем, като се вземат предвид последните данни за броя на милиардерите в руската столица.