На 30 юни 2008г. една от водещите компании на пазара за недвижими имоти „Regent's Property Advisors” представи новия си проект SUN CITY CENTRE в гр. Бургас.

Компанията е част от групата на „AG Capital” – холдинг, лидер на пазара за недвижими имоти.

Разгънатата застроена площ на търговския център е 41 516 кв.м. 7 100 кв.м са предвидени за офиси, а останалата част е търговска площ. Сградата ще разполага с етаж супермаркет, 2 етажа мода, етаж стоки за дома, етаж отдих и забавления и 4 нива подземни гаражи.

Завършването на проекта е предвидено за 2010г. 31% от търговската площ на SUN CITY CENTRE са вече отдадени, очаква се другата седмица да започне подписването на окончателните договори.

Мащабът на инвестицията надхвърля 30 млн. евро. Изграждането на търговския център ще открие 580 нови работни места и ще доведе до увеличаването на чуждестранните инвестиции в региона. По първоначални данни, той ще бъде посещаван от 200 000 души на месец.

Проектът е първият по рода си в града и ще допринесе за подобряване на стандарта и бизнес средата в Бургас. Центърът ще бъде разположен с лице към един от основните градски булеварди - бул.„Демокрация”, в близост до търговските улици „Александровска” и "Богориди".

Предвид повишаващото се търсене на офис площи в гр. Бургас, SUN CITY CENTRE ще предостави отлични условия за фирмите, чиято дейност предполага близост до административния център на града.

Проектът беше представен от Вили Бельов, управител на „Regent's Property Advisors”, Албена Стоянова, мениджър проект към компанията и Стоян Янев, представител на акционерно дружество “Сън Сити Инвест” - инвеститор на проекта.